Et maintenant?

Efter ännu en bra helg, eller söndag, här och ännu mer dåliga saker i Sverige har jag bestämt mig för att aldrig åka härifrån. Jag stannar här där allt är varmt, tryggt och bra.

-


Pardon

Alltså förlåt för mitt förra inlägg, förlåt alla 97:or (och 98:or). Det är bra med min nya klass. Visst man märker den 3-4 års stora olderskilnaden, men det är så mycket lättare. Visst, matten är fortfaranda skitsvår, men jag kan verkligen börja jobba nu. och jag ser fram emot det! Jag ser faktist seriöst fram imot att fatta och kunna göra bättre ifrån mig. Plus att min finsate franska kille har lovat att hjälpa mig, så det blir säkert bra.
 
Min klass är dessutom ganska kickass på engelska! Jag är sjukt imponerad, kan nästan säga att dom är bättre än vissa i min gammal klass... Plus att engelska läraren är sjukt rolig, jag kunde inte sluta skratta. Han säger jättekonstiga saker hela tiden, och han tror att jag är från USA (även om jag sa minst två gånger att jag kommer från Sverige) så han frågar mig hela tiden efter ord som man använder i USA.
 
Så efter denna snurriga men ändå ganska bra veckan måste jag ändå säga att det är ganska bra. Fast mina långa skoladagar spenerras dock mest i skolans CDI (bibliotek) helt ensam och det är inte så himla roligt. Men som jag kanske har sett så ska jag ju göra ett franska prov nån gång nästa år, vilket är sjukt svårt, så jag förbereder för det.
 
Föresten, idag efter min engelska lektion med min terminal klass så prata jag med min engelska lärare. Hon har nämligen skaffat sig en vana och nämna minst tre gånger per lektion att Emilia har ett problem med sin stavning. Jag sa till henne att det verkligen inte var kul, för jag har faktist lite komplex över det. Hon sa förlåt och sa att hon verkligen inte velat såra mig och lova att sluta, om jag lovar att sluta prata med mina vänner under lektionerna (vilket jag verkligen inte ens gör, inte på engelska faktist!). Dessutom får jag kanske inte åka till Paris med min klass i januari, som min lärare sa att jag skulle få även om jag hade slutat historian (som vi ska dit med). Men jag ska gör allt för att få åka, gå och gråta hos rekton, göra en namninsamling, allt. Plus att dom jag pratat med i min klass har lovat att det kommer bli bra och att jag antagligen kommer få åka. Marine och Gaby lovade att skriva under minst fyra gånger på namninsamlingen. 
 
Men trevling helg alla ni som läser. Och tack därsutom för att ni läser. Jag vet att jag inte skriver så ofta. Men ärligt så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Inget är liksom så spännande för mig så vet inte vad som är värt att skriva om. Vad tycker ni? Vad vill ni veta?
 

Je ne sais pas

Dagen började jättebra. Såg Glee(!!!!). Åkte till skolan vid halv tio. Var i skolan som vanlig, prata med kompisar, fick tillbaka mitt historia arbete, som fakist inte var så dåligt att min lärare tycker jag skulle slänga det i papperskorgen. Dagen var bra, som dom andra dagarna denna veckan. Det har verkligen varit en jättebra vecka på alla vis. Vet att jag säger det hela tiden, och vet att jag säger det några gånger bara för att det är enklast. Men nu menar jag det verkligen, det har verkligen varit en bra vecka, hemma, i skolan, rodden, med mina vänner, allt. Men så idag efter skolan prata jag med killen som jobba på exprisionen, för jag ska ta några kurser med seconde, trodde jag. Men nehe, jag har i princip bytt klass. Seconde är första årskursen och eftersom man börjar lycée ett år innan här så är dom alltså 97or. Inget illa mot er 97or (kära broder) men jag är förfan snart 18!! Jag känner mig så lurad. Jag som har pratat med mina lärare, duktigt och sagt vous som man gör har i Frankrike och verkligen varit glad att jag ska ta NÅGRA kurser som är lättare. Men fyfan, det är som när man gömmer grönsakerna i potatismoset eller nått för att få barnen att äta grönsaker. FYFAN!! Jag grät när jag cykla hem, för det är kallt, för jag är mörkrädd, och för att jag inte vill byta klass! Jag trivs så bra i min klass och jag har verkligen förklarat det för mina lärare, att jag är här för franskan, vänner etc. Inte skolan, och mina lärare har till och med sagt att dom fattar och att dom håller med att jag har kommit in bra i klassen. Fyfuckinfan jävla katolik helveteskola. Nej förlåt, jag gillar min skola, men känner mig lurad, fan.
 
Angers på morgonen
 
Det har börjat julpyntas här nu. 
 
Min skola
 
 
Mitt nya schema, det är sjukt vimsitg. Men hur som helst kommer jag bara ha 4 timmar i veckan med min klass, en sportlektion och två engelska. Plus bild såklart... Kommer ha massa timmar jag ska jobba själv i biblioteket (CDI), kommer börja med latin, ska ta kurs i kemi (vetefan hur det ska gå till), kommer börja franska (det är typ det ända bra), kommer ta matte som är lättare och dom förväntar sig att jag ska fatta, vilket jag inte komemr göra, för jag är verkligen värdelös. Herregud i himmelen, vad ska det bli av mig!!
 
Hur som, idag när jag kom hem ville jag verkligen prata med min familj och få lite medlidande och kärlek. Men ingen var hemma så jag deppa själv, lyssna på Bon Iver, åt dyr choklad, snyfta lite och drack te. Livet är inte lätt nu. 
 
-

Normandie

Min andra vecka av lovet var jag i Normandie med mina tjejkompisar, Marine, Garance, Maud, Claire, Montaine, Noémie, Héloïse och Ebba. Marines halvpappas föräldrar har ett hus lite utanför staden Carolles, som ligger mellan Granville och Mont-Sain-Michel. Vi nio tjejer hade ett litet, eller mindre, på samma tomt som det stora huset, där Marines familj bodde under helgen. Redan söndag kväll var det kaos i vårt hus, det var grejer över allt och alla skrek. Men som ni kanske fattat så tog vi oss igenom en hel vecka ensama i ett hus, utan att riva det. Okej, vi fick lite hjälp när det blev stop i toaletten, och när vi inte orka köpa bröd på mornarna (varje morgon). 
 
På söndagen var jag, Ebba och hennes värdpappa (alltså Marines halvpappa) och kolla på solnedgången innan dom andra tjejerna kom med Marines mamma. Sen när tjejerna kom åt vi alla i det stora huset, planerade maten för veckan och chilla i vårt hus.
 
 
På måndagen gick vi till stranden efter lunchen. Carolles strand är verkligen mega fin. Vi promenera lite och prata tills vi inte orkade kylan mer. Sen gick vi tillbaka hem, drack varm choklad och stanna inne i det kalla stenhuset. På kvällen åt vi middag och såg film, "Gainsbourg, Vie héroïque" (uper bra!!), och hade kul
 
Herregud, jag vet att jag hoppar fult, men hur som.
 
Marine och Claire
 
Gabrielle var inte med, saknad.
 
 
Min sandfobi dödade mig nästan
 
Montaine
Maud
 
På tisdagen bösökte vi Mont Saint Michel, endra gången för mig detta året. Men denna gången var vi lite mer avancerade. För er som inte vet så ligger Saint Mont Michel belägen så när det är högvatten så är det omringat av vatten (inte nu för att några nutshead har byggt en väg där vattnet inte kan passera, ingen som verka vara så smart där). Men när det är lågvatten så är vattnet låååångt borta. Hur som, man kan för en liten sant få en guidad tur runt Mont Saint Michel när det är ebb. Alltså denna lilla guidade tur på tre och en halv timmar var lite väl lång, till och med för dom som fatta allt. Men vi hade kul iallafall, även om guiden antagligen inte tyckte vi var så roliga. 
 
Mont Saint Michel
 
Guiden på havet.
 
 
Eftersom det är kvicksand som man promenerar på så är det bara att välja, sand och smuts på byxorna, eller shorts. Som sagt har jag en svag sandfobi.... Donc shorts. 
 
Noémie
 
Garance i kvicksanden
 
 
Héloïse et Maud
 
 
 
Garance
 
Héloïse, Noémie, Marine et Maud
 
Guiden som förklarar tidsvatten....
 
Efter 3 och en halv timmar var vi genomfrysta. Vi åkte hem i mörkret och åt middag i det stora huset med alla. Verkligen skönt att slippa diska! På kvällen spela vi spel och skratta så vi ramla av stolarna. Men jag somna när vi såg på American Pie, sov gott hela natten sen.
 
På onsdagen besökte vi Granville och Christian Dior museumet. Museumet är i huset där han spenderade sina sommrar som liten. Jag tror att hans familj var ganska rik... 
 
 
Vi
 
Finaste bilden på Claire
 
Dessutom var det en jättefin trädgård också
 
Precis vid det kalla Atlanthavet.
 
 
 
Sen gick vi och fika och åt churros i Granville.
 
Torsdagen vila vi hemma, såg Mulan och städa. På fredagen städa vi det sista och åkte hem. Även om veckan har varit underbar var det ganska skönt att lägga sig i sin egen säng vid tio tiden, slippa laga mat, diska, ha träningsverk i magen av allt skratt, ha huvudverk av alla som skriker i mun på varandra och slippa toka upp chokladyoghurt fläckar på golvet. Men det var verkligen en bra vecka, tack vare mina bästaste kompisar här, tack. Men en vecka, det var perfekt!
 
-
 
 

Vendée Globe

I torsdags var jag, min familj och Alice och kolla på Vandée Globe i Les Sables d'Olonne. Vandée Globe är, för att citera Wikipedia, "en  extrem jordenruntkappsegling som har arrangerats sedan 1989. Starten brukar hållas i november. Reglerna är i stort sett följande: segla ensam, non-stop, runt jorden, utan någon som helst assistans (ingen fysisk hjälp, och inga föremål såsom reservdelar. Man får ta emot allmänna väderrapporter men inte specifika råd om hur de ska tolkas). Segelbåtarna är mellan 50 och 60 fot långa." Öö ja, ni fattar ju själva vilken galenskap det är. Men vi åkte dit för att kolla på båtarna, som nu ligger i hamn nu.
 
Tyvärr var alla saker som hade med Vandée Globe (typ alla sovenirbutiker och sånnt jippo) stängt, fatta inte riktigt varför. Men vi tog en promenda. Les Sables d'Olonne är en ganska ful stad, men jag tycker den är ful på ett fint sett, eller jag gillar tyckte inte det var så ful. Efter promendane så åt vi på en resturang. Vi åt alla musslor. Så sjuuuuukt gott, mums! 
 
 
Vi besökte en liten marknad också.
 
Moln är det finaste jag vet
 
Octavie, Nan, Dom
 
 
Dom
 
 
 
 
Nu har mamma och pappa skickat min Fjällräven och underställ och idag ska jag köpa vantar och kolla efter skor, så snart är jag reda för vintern! Saknar min fjällräven
 
-
 

Deux mois

Oj vad tiden bara rullar förbi, herre min skapare i himmelen. Under dessa två månader har jag hunnit bli katolik och tror nu att homosexuell är nåt man väljer att vara. SKOJA! Herregud vad franska människor kan vara dumma ibland, men vi ska inte gå in på hur dom katoliker ser på homosexualitet. 
 
Iallafall, jag har varit här två månader nu. Livet flyter på och allt går reativt bra. Allt som är sjukt annorlunda börjar bli ganska normalt nu, det känns bra. Inte lika trött längre och pratar mer. Men tror att detta land gör mig väldigt lugn, vilket är bra.
 
Voila, min månadsgåva till er!!
 
Jag har två telefoner nu eftersom min iPhone fortfarande är låst. Eftersom man är så populär får ma nett sms precis när man tar bilden!
 
Jag har kommit fram till att jag inte är så smart och har nu insett att jag inte kommer klara skolan
 
Såhär mycket skriver jag i snitt varje läxa och prov
 
Sjukt ledsen att vara hemma en fredag kväll och plugga till morgondagens historia prov!!
 
Gråter lite för True Blood har spårat
 
Tänk så var man smart som en uggla....
 
 
Fuck skolan, jag ger upp för femtioelfte gången
S
 
Sååå trött
 
Glad tjej under lov!!
 
Som sagt är det lov nu. Jag tänkte vinter shoppa lite dagarna jag är hemma, för vintern är verkligen här nu! Anar att det är kallt och regnigt i Göteborg med? Men jag gillar vintern, jag gillar att ha massa varma gosiga kläder, dricka te och se en film, promenera i den friska luften och värma sig med kaffe på mysiga fik med människor man gillar. Tråkigt dock att hösten här är som i Göteborg, regnig. Alla fina löv på marken är hala och äckliga. Annars är inget som i Sverige här. Även om det inte ens är långt så är allt verkligen annorlunda. Det är svårt att verkligen förklara, men man lever helt enkelt ett annat liv här. Den största skillnaden (förutom skolan, men nu är det ju lov så ska inte tänka på sånna hemska saker) är nog familjelivet. Familjen är verkligen allt här i Frankrike. Du spenderar mycket tid med din familj och det är viktigt, och det är bara så det är. Inte som i Sverige där det kan gå dagar utan att jag är hemma, bara för att jag inte orkar åka hem typ. Men jag gillar min familj här och det är mysigt att spendera tid med dom. Men när jag träffar min kompisar eller ska på fest så kräft det lite mer planeringe än var det gör för mig i Sverige, och det är lite jobbigt, speciellt eftersom jag inte pratar franska korekto. Och kanske också för att jag inte är bäst på att planera och tänka så smart. Men det kommer väll, och min familj är inte överdrivna familjeavgudare, så jag spenderar mycket tid med mina kompisar dom med. Ska ju till Normandie med tjejerna i skolan nästa vecka tillexempel! 
 
Men nu ska jag ta mitt lov seriöst och slappa och kolla på Pluras kök!
 
-

RSS 2.0