Merde

Min iPhone har blivit stulen i slumen i Paris igår där jag hänger och tar tunga droger.
 
Ska snart skriva ett inlägg om jul och Paris, men ska först gå igenom det fem sorgestegen, kommer ta lång tid.
 
Merde
 
-

Comme d'habitude

Förlåt att jag aldrig skriver. Men jag har typ inget att säga. Mitt liv här är inte så spännande längre. Skolan flyter på, hemma är det som vanligt, och pepa jul gör man ju i Sverige med. 
 
Man iallafall. Förra fredagen hade jag "kvartsamtal". Eftersom jag nyss bytt klass så fans det inte så mycket att säga. För att sammanfatta dessa 10 minuter så citerar jag min mattelärare"även om det inte är viktigt för dig så är det viktigt för de andra. Så du får sluta prata med de andra". Jag försöker ju bara träna min franska, men jaja.
 
I lördags så äntligen Héloises, Gabys och Montaines födelsedagfeeest. Tyvärr har jag inga bilder (min kamera har som sagt ingen blixt...), så jag kan inte visa hur fina alla var. Maskeradens tema var "det du alltid önskat bli". Jag och Maud var Black Swan. Vet inte om jag skulle vilja bli en ballerina, eller jo, men trop tard maintenant. Alla hade hur som verkligen ansträngt sig, Mario och Luigi, Barbies, Pikachu, James Bond, Lucky Luke, Hippies, Enhörning, Operasångerska, Napoleon ect. Hur som helst var det verkligen värd alla väntan och förbredan! Även om det inte gick felfritt och jag och alla andra gjorde lite misstag och saker vi ångrar så var det bäst. Kan berätta massa saker, men ni har väll alla varit tonåring på fest. Skillnaden är inte så stor mellan Frankrike och Sverige. Det bästa var att jag nästintill kände alla och jag tänkte inte ens på att jag var i Frankrike. Dansa, prata, kysstes, drack, skratta som vanligt. Som vanligt, som det är här nu. Fast lite jobbigt i skolan nu, alla pratar, och jag önskar så att det inte fanns nått att säga om mig, mais troop tard, encoure. 
 
 
I måndags kom mina julpaket från hemifrån. Sjuuuuuuuk. Vill öppna allt nunununununununu. ÅÅÅÅÅÅÅÅ. Jag älskar jul!!!
 
 
 
 
 

 
 
 
Önskar jag kan öppna allt nu, men ska vänta till julafton. Har ingen anning!! Så glad blev jag. Åå, saknar er alla. Men i måndags när jag cykla hem så slog det mig hur glad jag är här och hur natuligt mitt liv är här nu. Så stolt över mig ibland. 
 
Men är lite ledsen över mitt käraste. Jag känner inte ens igen lagen i supperettan. Fyfan, vill inte möta lag som inte ens man kan lägga namnet på minnet. Gråter och igen har förstår mig. Men vi står ut dessa pissår, kan ju typ bara bli bättre nu. Ja, vi ska stötta er i med och motgång!
 
Hallå, Sue i Glee säger att ingen bryr sig om Love Acually. Det är min favoritfilm!!! Ingen jul utan den! Kommer ihåg hur många gånger vi såg den när vi var små...
 
Igår visa dom Ice Age i matsalen i skolan. Vet inte om det var för att fira lovet, om det var för att det handlar om jordens undergång eller bara för att min skola är lite konstig. Kul i alla fall.
 
För att fira lovet, jordens undegång och Jeannes födelsedag igår så tog vi oss ut på landet. Roligaste på kvällen var när jag inte kunde sluta skratta för jag inte kunde öppna min sovsäck. Okej kanske inte, det tiptop soirée! Eftersom vi bara var 15 st så var det ju självklart lungt och sansat, organiserat suttit ner och ätit med silverbestiken och druckit fin champagne. Nej men inte riktigt. Dansat, sjuning med i alla låtar, berättat gossip, ramlat, spelat spel, skrattat. Även om man inte är så många så är känslan densamma som när man är på en fest med dubelt så många. 
 
-

Une nouvelle dent

Den senaste tiden varit bra. Skolan var som vanligt. Får lite flipp på min klass bara. Inte jättelätt med den 3-4 års stora åldesskillnaden. Det funkar, ibland. Men ibland, herregud. Det är som att vara på ett dagis, till och med jag som inte fattar nått vad man ska göra jobbar bättre än dom! Men nu har vi fått bestämda platser (i gymnasiet....) och jag sitter brevid en tjej i min klass som är jättesnäll, så det är ju bra. 
 
I fredags slutade jag två timmar tidigar än vanligt för min historialärare var sjukt. Den första timmen spendera jag med kidsen från min klass. Dom kan inte ens gå rakt på en gata... Men antar att det var bättre än att vara själv. När Quentin äntligen hade slutat gick vi på en liten julklapps runda och sen köpte vi glass. Lyckligaste stunden att äntligen få äta Ben and Jerrys. Har inte ätit det sen sista dagen hemma med Johanna. Saknat det sååååå! Efter en timme till gick vi tillbaka till skolan och hämta Jeanne. Jag gömde glassen i fickan på min fjällräven och kom undan utan att bli uptäckt. Sen gick vi och köpte typ till min och Mauds klänning vi ska ha nästa hel på maskeraden. Så pep. Efter tygköpet gick jag och Jeanne hem till henne snabbt och sen var det klassmiddag. Vi åt på en resturang vid tågstationen, där uppenbarligen alla klasser äter. Men det var kul och skratta mycket. Skönt också att vara med min saknade klass. Får nackspärr av att prata med alla i Seconde, sjukt jobbigt. 
 
Annars händer der inte så mycket här. Chilar med familjen. Var lite på stan med mina kompisar från skolan i lördags efter rodden. Sen var jag och Octavie hos Alice och åt, prata och såg på Miss France. Haha så löjligt. Typ inte ens kul eftersom dom gör samma saker i 5 timmar, går lite fram och tillbaka. 
 
 
Julmarknaden i Angers
 
 
A just det, jag har fått en ny tand. Den gör ont och jag tycker inte om den alls. Men känns ganka bra att man får sina visdomständer lagom till sin myndighetsdag. Så imon ska jag till tandläken och kolla så allt är bra. För det gör ont i tanden, och i huvudet!
 
Apråpå visdom, jag skulle behöva lite. Folk i min skola har börjat fatta att jag inte är så smart som jag ser ut... Är ju inte bättre efter den lilla incidenten med jultomten.. Att jag inte fattar lektionerna är ju ganska normalt, men jag kan ärligt säga att stor anlednign till att jag inte fattar inte beror på språkbrist, utan kunskapsbrist. Tillläg då att min klass är två år yngre än mig, alltså borde kunskapsnivån med vara det. Idag på min två års lättare mattelektion så blev jag lite grovt avslöjad. Vi jobbade en och en, och som vanligt fatta jag noll. Så min lärare gav mig en lättare uppgift. Men, tro det eller ej, Emilia fattar återigen noll. Så fick ett nytt papper med uppgifter. Jag fattar att det ska vara lätt, men det var ju inte så lätt... Fan. 
 
Så jag ber nu till tomten att han ska ge mig lite klohet i julklapp. Och att tandläkaren är snäll imon! 
 
-

Noël

Jag älskar jul, och fira jul på riktigt i ett annat land är verkligen en dröm som uppfylls! Hur bäst den svenska julen än är så är jag så glad att få fira en fransk jul. Idag, 4 decemer (en månad till min 18 års dag), så har jag julshoppat lite. Det är inte lätt när man har två familjer att köpa julklappar till, speciellt inte när en familj är flera mil från här. Nej det är verkligen inte lätt, julstressen! 
 
Hur som. Här, som i resten är värden utom i Sverige, firas julen främst den 25 december. Men även kväller den 24. Hur grymt är inte det, extra lång jul! Vi har redan börjat prata massa här om jul. Vad vi ska äta, vart vi ska vara och med vilka. Jag tror det blir nått sånthär. Vi är här hemma i Angers den 24 och 25. Firar jul hemma, äter middag med morföräldrarna och byter julklappar. Jag har lovat att göra nån svensk jul sak, ätbar. Nån som har nån ide? Sedan, den 26 eller nått, åker vi till Paris. Min mammas två bröder bor där och vi ska bo i den enas lägenhet. Hur underbart är inte det. Paris över jul! Jag pepar så sjukt! Lyssnar på julmusik, äter apelsin, dricker varm choklad och kan nästan inte hålla mig. Vill att det ska bli jul nununu!! 
 
Men det är ett litet problem angående jul dock....I söndags lura min pappa och Octavie mig att jultomten finns. Jag vet att det inte finns nån jultomte, men jag blev lite osäker. Kanske alla tror att han finns här. Ja, jag är lättlurad. Men för att vara säker var jag tvungen att fråga Jean-Baptiste, jag är ju inte franska, så jag kan ju inte veta. Nu tror han dock att jag är dum i huvudet. Frågade även Quentin, har var även han ganska säker på att jultomten inte finns. Men min familj försöker fortfarande övertala mig att han finns, även efter att jag förklarat att han inte finns och att jag har frågat. Fan, vet inte vad jag ska ta mig till, för hemskt nog så finns inte jultomten! 
 
Idag var jag lite snabbt på den årliga julmarkanaden i Angers centrum, tänkte ta lite kort. Men det börja hagla så jag åkte hem istället. Ska försöka imon, för det är verkligen så fint! 
 
Föra söndagen, eller söndagen innan det var vi på julmarknaden i Chateau Brissac, lite utanför Angers
 
I detta lilla slott bor det även en familj, lyckliga och fina
 
 
 
Ett litet sorgligt smakrov på julmarknaden.
 
Denna veckan så började den andra trimestre här. Det innnebär även att det var slut med orgienteringen och vi har nu gymnastik. I TRE månader. Jag klarar klappt tre miuter utan att få ett nervöst sammanbrott. Och jag vet inte riktigt vad det är med Frankrike, men har kan 88% av klassen, minst, göra volter, hjula, stå på händer och Gud vet vad. Jag kan knappt föra en kullebytta. Det var rentutsagt hemskt. Speciellt eftersom jag är rädd och inte vågar gå fullt ut när jag väl ska försöka, och därför failar med allt! Mitt hjärta gick i trehundra och jag var verkligen rädd. Det är ju bara sjukt med gymnasik. Skönt att Garance är lika dålig som mig iallafall, det är hon och jag. SÅ skönt att min klass är så snäll och hjälper mig att inte dö när jag ska stå på händer mot en vägg, göra bakotkullebytta och vanlig kullebytta nerför en jävla kuddesak och annat fail. Så snällt, alla står i en ring och kollar på Emilia som inte kan nått! Yippie, tre månader av misslyckande, här kommer jag!  
 
-

L'hiver

Under tiden jag har varit här så har jag självklart lagt upp massa bilder på Instagram, så slog det er att ni kanske inte har sett dom. Så därför lägger jag nu ut ett stort utbud av dom här. Kolla och njut! 
 
 
1. Tåget påväg till Angers, var nervös, förväntansfull, rädd. Käns dock som ett år sen!
2. Redo för träning!
 
3. Här bor jag nu.
4. Mig en av det många sommardagarna jag han vara här.
 
4.Skolan
5. En av mina sportskador. Kanske inte ser så hemskt ut, men jag trode jag skulle dö av blodbrist, och jag har fortfarande ett ärr.
 
6. Efterrätt från alla länder 
7. Emilia
 
8. Nachos!! Det godaste jag vet i världen 
9. Emilia samma dag som vi hade festen här
 
10. Mitt nya hem, eller typ. Spenderar mer eller mindre 30 timmar i veckan här
11. Älskar mitt takfönster

12. Mitt första paket som kom från Sverige. Så underbart!
13. Franska med randig tröja.
 
14. Den 30 september...
15. Inte nog med att jag är 30 timmar i skolan, måste plugga lite till! 
 
16. Markanaden på Place Lafayette
17. Redo för skolan
 
18. Ett dött djur utanför mitt hem
19. Lite mellanmål
 
20. Tjejchill hemma hos Eloise
21. Det vackraste jag vet
 
22. Marine, Gaby och jag i skolan 
23. Millau 
 
24. Franska frukost
25. Och fransk lunch
 
26. Glitter
27. Förberäd för en vecka i Normandie!
 
28. Där bakom regnet är huset vi bodde i under en vecka. Ett kallt gammalt fint stenhus. 
29. Det sjukt finaste glaset jag någonsin sett!! 
 
30. Dunjackan redo!
31. Crêpe!! 
 
32. Brev påväg hem
33. Redo för kylan  
 
34. Ett annat brutalt dödat djur på gatan.
35. Emilia 
 
36. Även om det är regn rusk och kallt så är hösten någ den finaste årstiden
37. I skolan

38. I skolan, hårt pluggandet
39. Sushi lunch med bästa vänner i skolan!
 
 
Förövringt, vintern är här nu. Denna veckan har varit jobbigt kallt. Jag har svårt att andast typ. Idag och igår var det till och med frost på morgonen. Men nu när min fjällräven är här så känner jag mig ganska trygg. Plus att jag har köpt varma vantar med. Men förutom min skräck för kylan (och mörkret) så är det bra här! DEt är som sagt svårt att skriva vad som händer, för käns som det inte händer så mycket speciellt att skriva om.
 
Men, det är en ny tant som jobbar i CDI i skolan. Hon är hemsk. Förlåt med det är sant. Jag är veldigt ledsen eftersom jag spenderar mellan 1 och 3 timmar där dagligen. Vet inte hur jag ska klara mig.
 
I torsdags så kom jag på en hemsk sak. Eftersom jag går seconde nu så kommer jag jul logiskt nog sluta skolan med dom i sommar. MEN seconde slutar typ tre dagar innan jag åker hem till Sverige medans terminale slutar en månad innen, mer elle mindre. Det är vverkligen hemskt. JAg vägrar stanna i skolan så länge. Jag är ju inte här för att gå i skolan. Så jag ska faktist prata med min rektor, förklara situationen och säga att jag vill sluta när terminal slutar. Detta är mitt år, det är faktist jag som bestämer, så det måste gå!
 
Denna veckan har varit så tröttsam. Det har varit lite saker hemma i Sverige som gjort att jag har gått runt och tänkt på det, och det är tröttsamt och jobbigt. Men nu är det bättre, mycket bättre och jag är glad. Det har faktist varit en förvånads värt bra vecka även om kylan är dödande och det är problem i Sverige. 
 
I onsdags åt jag sushi med Quentin och Solène. Det var jättegott och kul. Fast dyrt. Men så skönt att vara med människor i min ålder och prata i lung och ro om allt mellan himmel och jord. Så skönt nu att jag verkligen kan prata på och skoja som andra. Tänker inte ens på att jag pratar franska nu. Inte i en sånhär situation, och det käns såååå bra!
 
I fredags åt jag lunch ute igen, även om jag borde spara mina pengar till jul! Men eftersom jag och Jean-Baptiste inte går i samma klass nu så ses vi inte så ofta som förut, vilket är typ det tråkigaste med att ha bytt klass. Så även den (betydligt biligare) lunchen var verkligen värt det. Plus att jag fick hjälp med min matte, eller det var ju inte så mycket till hjälp eftersom han inte fatta nått han häller. Precis som jag redan har konstaterat så glömmer man verkligen av allt man lär sig i skolan. 
 
Igår kväll var jag på teater med Nan och Dom. Det var i sjukhuset här i St Gemmes. Det var typ bara 40+ där. Kändes ju bra. Men det var faktist kul. Det är en amatörteatergrupp som håller föreställnigar där nån gång om året. Igår handlade det om mystiska mord som utspelade sig på ett kontor. Det var sjukt roligt, fast jag var lite för trött. Men skådespelarna var jättebra och jag fattade själva handlingen och kunde faktist uppskatta pjäsen. Kändes bra!
 
Långt inlägg idag!
Idag efter rodden ska vi besöka julmarknaden i stan. Älskar jul, marknader och sånt så längtar! 
 
-

RSS 2.0